Χιλιάδες δέματα τροφίμων και παιχνίδια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Spread the love

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Χιλιάδες δέματα με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι και παιχνίδια αποστέλλονται αυτές τις ημέρες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ύστερα από συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων όπου προετοιμάζονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εμπερίστατες οικογένειες.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας και τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους προετοιμασίας των δεμάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας τονίζοντας πως «όλα αυτά είναι ο καρπός μιας συνεργασίας. Για άλλη μία φορά ενώσαμε τις δυνάμεις μας». Ευχήθηκε να περάσουμε Χριστούγεννα όσο το δυνατόν πιο άνετα και υπογράμμισε ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες, «γι’ αυτό πρέπει η συνεργασία μας να είναι μεγαλύτερη και συντονισμένη, ώστε να μην χάνονται δυνάμεις». Ευχαρίστησε, άλλωστε, τόσο τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, όσο και τον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Μπακογιάννης από την πλευρά του ανέφερε ότι «σε αυτήν την δύσκολη περίοδο κάποιοι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται πιο πολύ από ότι κάποιοι άλλοι και ο Δήμος Αθηναίων τρέχει έναν «μαραθώνιο» για να διασφαλίσει τα απαραίτητα, τα αναγκαία σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια. Για άλλη μία φορά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Εκκλησία, τις ενορίες, τον Μακαριώτατο και σχηματίζουμε μία ισχυρή συμμαχία, με την ευχή να μην χρειαστεί ξανά να ενεργοποιήσουμε ένα τόσο ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης». Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά υπογραμμίζοντας πως «λίγο-λίγο, βήμα-βήμα μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο ανθρώπινο».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης