Ακολουθία Των Χαιρετισμών Στον Άγιο Χαράλαμπο

Spread the love

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμα του ανέλυσε το: « Βλέπουσα ἡ Ἁγία ἑαυτὴν ἐν ἁγνείᾳ, φησὶ τῷ Γαβριὴλ θαρσα­λέως», τονίζοντας ότι η Παναγία μας, αφού ήταν παρθένος, απόρησε πως θα ήταν δυνατό να γεννήσει παιδί και σάστισε στα λόγια του Αρχαγγέλου και ταράχτηκε. Της φάνηκαν παράδοξα και δεν μπορούσε να τα εννοήσει. Και με το θάρρος της αγνότητας τον ρώτησε, πώς θα γινόταν αυτό, αφού ήταν παρθένος. Ο Αρχάγγελος όμως της έδωσε θάρρος, το οποίο και εμείς, ως ορθόδοξοι Χριστιανοί, πρέπει να έχουμε και να μην ακούμε αυτούς που δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη και βρίσκουν ευκαιρία και ενσπείρουν τον πανικό στις μέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον φόβο που οφείλουμε να έχουμε για να μην πέσουμε στην αμαρτία και όχι φόβο για το εάν θα προσέλθουμε στο ναό, καταδικάζοντας όσους προσπαθούν να αποτρέψουν την φυσική μας παρουσία από την Εκκλησία.

Περαίνοντας τον λόγο του ευχήθηκε σε όλους τους ενορίτες να έχουν στη ζωή τους τη χάρη της Παναγίας μας και κάλεσε άπαντας σε προσευχή και εγρήγορση.