Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Λάρισα

Spread the love

Κυριακή ΙΒ ´Λουκά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, όπου εντός του Ιερού Βήματος μετεφέρθησαν από τον Ι. Μ. Ν. Αγίου Αχιλλίου τα οστά του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Πλαταμώνος κυρού Ιακώβου Σχίζα, έως την επαύριον όπου και θα τοποθετηθούν μόνιμα στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλεως.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του ανέλυσε από το Αποστολικό Ανάγνωσμα τους στίχους: «ὅταν ὁ Χριστὸς φανερωθῇ, ἡ ζωὴ ὑμῶν, τότε καὶ ὑμεῖς σὺν αὐτῷ φανερωθήσεσθε ἐν δόξῃ», τονίζοντας ότι η μόνη και τελεία αναγνώριση στον άνθρωπο μπορεί να την κάνει μόνο ο Θεός. Η πραγματική ζωή, η πραγματική αξία του κάθε ανθρώπου θα φανερωθεί όταν εμφανιστεί ο Τριαδικός Θεός. Πρέπει όμως να είμασθε έτοιμοι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, γι’ αυτό χρειάζεται νέκρωση όλων των στοιχείων εκείνων που κρατούν τον χριστιανό εγκλωβισμένο στα παρόντα του κόσμου, κάθε τι που μολύνει τον λογισμό του νου και στην συνέχεια καθιστά το σώμα έρμαιο των επιθυμιών, τα οποία δεν οδηγούν στην κοινωνία με τον Θεό και τον πλησίον.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα ευσεβών ενοριτών, μεταξύ των οποίων και το μνημόσυνο του μακαριστού Κωνσταντίνου Αθανασόπουλου, Προϊσταμένου του τοπικού παραρτήματος της Αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ», προσευχηθείς όπως Κύριος ο Θεός αναπαύσει τις ψυχές τους και φανερώσει νέους βλαστούς, οι οποίοι θα αναλάβουν τα ηνία της ιεραποστολικής αδελφότητος.