Εγένετο Ιωάννης Βαπτίζων Εν Τη Ερήμω Και Κηρύσσων Βάπτισμα Μετανοίας

Spread the love

Κυριακή προ των Φώτων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λαρίσης και ακολούθως τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης τόνισε ότι η ομορφιά της εκκλησιαστικής ζωής βασίζεται στο εορτολόγιό της. Μετά τη μεγάλη χαρά της Γεννήσεως του Χριστού, ετοιμαζόμαστε για άλλα σπουδαία βιωμένα γεγονότα. Η σημερινή Κυριακή γίνεται το σκαλοπάτι που μας μεταφέρει νοερά από τη Βηθλεέμ στην έρημο του Ιορδάνου και η Ευαγγελική περικοπή μας προετοιμάζει για την επικείμενη λαμπρή εορτή των Αγίων Θεοφανείων. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τίμιο και ένδοξο Ιωάννη τον Πρόδρομο, στη φωνή της ερήμου, η οποία βροντοφωνάζει τότε και σήμερα απευθυνόμενος προς τα ώτα της εκάστοτε ανθρωπότητας για την έλευση του Ισχυρού Θεού, του μεγάλου και Θεάνθρωπου Χριστού, ενώ στάθηκε στις μεγάλες διαχρονικές αλήθειες που αντλούμε από το απλό και λιτό σε περιεχόμενο Ευαγγελικό ανάγνωσμα.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των προκατόχων του Αρχιερέων που αναπαύονται στο παλαιό Κοιμητήριο της πόλεως.