Η Εορτή του Ι.Μ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας

Spread the love

Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές συνάξεις επί τη εορτή των αγίων, ενδόξων, μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 20 Μαΐου 2020, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ενώ τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητρπόλεως αναφερόμενος στον Βίο των Αγίων.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο οποίος και κήρυξε το θείο Λόγο αναφερόμενος στο αποστολικό ανάγνωσμα και την μεταστροφή του διώκτου των χριστιανών, του μέχρι τότε Σαούλ και μετέπειτα Αποστόλου των Εθνών και Ουρανοβάμονα Παύλο. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο τον ευγενή στην ψυχή, ολοκληρωμένο στο ”είναι” και άνδρα τέλειο με πολιτικό φρόνημα, ο οποίος από την Εκκλησία ονομάστηκε Μέγας, αλλά και στην μητέρα του την Αγία Ελένη. Εικονογραφείται πάντοτε μαζί με τη μητέρα του, διότι ήταν γνήσιος υιός, γνησίας και αγίας μητέρας, αλλά και με το σημείο του Τιμίου Σταυρού ανάμεσά τους, η μεν τον ανεύρε, ο δε τον εδόξασε.