Η Εορτή των Αγίων ενδόξων, θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λάρισας

Spread the love

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων, θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης λειτούργησε, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου, ο οποίος αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο της ένωσης των ανθρώπων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε μεγαλώσει σε ένα απάνθρωπο καθεστώς, όπου υπήρχαν διωγμοί, πόλεμοι και φόνοι, όμως από μικρός είχε αρχές και είχε εντρυφήσει στην παιδεία και τις γνώσεις και ήταν ένας ηθικός άνθρωπος. Στηρίχτηκε στον Χριστιανισμό, συνεκάλεσε την Α ´ Οικουμενική Σύνοδο και άλλαξε τη Ρωμαϊκή Νομοθεσία επί «το φιλανθρωπότερο».

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες να έχουν την ευλογία των Αγίων στη ζωή τους, καθώς και στον άγοντα τα ονομαστήρια του, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό. Τέλος, ευχαρίστησε τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο, ευχόμενος ο ιστορικός ναός της πόλεως μας να αποτελεί σταθμό για τη συνέχεια και τη διάδοση του Ευαγγελίου.