“Κλείδωσε” η ημερομηνία για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης Προδρόμου

Spread the love

Το Σάββατο 19 Μαρτίου είναι η ημερομηνία που “κλειδώνει” για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομου στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM ο Γενικός Ἀρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης π. Νικόλαος Νικηφόρος, “η ημερομηνία της 19ης Μαρτίου κλείδωσε και όλες μας οι ετοιμασίες οδεύουν προς τα εκεί. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να καλούμε κόσμο να συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη χαρά της Μητροπόλεώς μας”.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως της τελετής ενθρόνισης θα προηγηθούν τις επόμενες ημέρες, όλες οι επίσημες διαδικασίες, η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και η διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ το Σάββατο 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη στην Ι.Μ Ρεθύμνης.
Σε ότι αφορά το τελετουργικό της ενθρόνισης ο π. Νικηφόρος, τόνισε πως θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη με καλωσόρισμα του νέου Μητροπολίτη από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και θα ακολουθήσει η τελετή στην Ι. Μητρόπολη της πόλης.
“Εφ’ όσων τα μέτρα έχουν χαλαρώσει έως τότε θα γίνει κανονικά το τελετουργικό , αν όμως προκύψουν περιορισμοί τότε θα μεταφερθούν όλα στο Ναό. Όπως φαίνονται τα πράγματα για την ώρα , ελπίζουμε να μπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς και να γίνει η ενθρόνιση όπως αξίζει στο νέο μας Μητροπολίτη” ανέφερε ο π. Νικηφόρος.

Στην τελετή αναμένεται να παραβρεθούν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, εκπρόσωποι του κλήρου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Αλεξάνδρειας , την Εκκλησία της Ελλάδος και πολλοί κληρικοί ενώ ήδη στην Μητρόπολη Ρεθύμνης γίνονται όλες οι διεργασίες για την φιλοξενία και την τελετή ενθρόνισης.

goodnet.gr