Κουρά Μοναχού στην Ι.Μ. Ιερισού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου

Spread the love

Μέσα σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, το εσπέρας της 6ης Δεκεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος, μετά τό πέρας τῆς ακολουθίας του εσπερινού, ετέλεσε στό Επισκοπικό Παρεκκλήσιο τήν κουρά τοῦ Δοκίμου κ. Χρήστου Χάϊτα.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόκλητος αναφέρει:

    «Σήμερα παιδί μου λαμβάνεις την είσοδό σου μέσα στο δρόμο του Παραδείσου.

    Ήσουν πρώτα Χρήστος, και βλέπω εδώ όλη την οικογένειά σου, τόν πατέρα σου, την μητέρα σου, να παρίστανται σ’ αὐτήν την μεταβολή, όπως ακριβώς ο άρτος και οίνος μεταβάλλονται χάρι του Παναγίου Πνεύματος, εις σώμα και αίμα του Χριστού, κατά τον ίδιο τρόπο αυτή τη στιγμή μεταβάλλεσαι από Χρήστος λαϊκός, εις Αμφιλόχιος, πατέρα Αμφιλόχιο από του νυν, δηλ. ουσιαστικά εγγράφεσαι εις την Ιερά Μονή του Αγίου Χριστοφόρου, στην οποία Ηγουμενεύει όπως γνωρίζεις ο Παν. Αρχιμ. Παΐσιος Σουλτανικάς.

    Αγαπητό μου παιδί έβαλες το τιμημένο ράσο την ίδια ακριβώς, που το 1978 του Αγίου Νικολάου το απόγευμα στην Ιερά Μονή Βαρσών επήρα και εγώ το ράσο και ακολουθήθηκε ίδια τακτική, την οποία μέχρι αυτή τη στιγμή είδες, ότι ακολουθούμε, και από Παναγιώτης έγινα Θεόκλητος, 42 χρόνια λοιπόν μέχρι αυτή τη στιγμή, ευρίσκομαι μέσα στο ράσο, σου εύχομαι να τα χιλιάσεις και εσύ από την ώρα τούτη μέχρι την ώρα που ο Κύριος θέλει να ζητήσει από εσένα την ψυχή σου και κρίνε αυτήν».

    Από την θέση μου αυτή ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Σταγείρων, σου εύχομαι αδελφέ μου π. Αμφιλόχιε, καλό Παράδεισο και ο Κύριος να σε κοσμήσει με τις χάρες τοῦ Αγίου Αμφιλοχίου που από σήμερα φέρεις το όνομά του.