Νέος Διάκονος στην Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου

Spread the love

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνος λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε τη χειροτονία του νέου Διακόνου της τοπικής μας Εκκλησίας π. Μιλτιάδη Θεοχαρούλη.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνηση του προς τον π. Μιλτιάδη, αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα σχολιάζοντας τον στίχο: «Οὐ γάρ ἐστί προσωποληψία παρά τῷ Θεῷ», τονίζοντας ότι ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις, τους δέχεται όλους αλλά και τους ελέγχει όλους, ασχέτως εάν είναι Χριστιανοί ή όχι, ακριβώς, γιατί στον καθένα μας έχει βάλει τη φωνή της συνειδήσεως. Αυτή τη φωνή, προσπαθεί να τη φιμώσει ο κόσμος για να μην επιτελούμε το θέλημα του Θεού, αλλά όποιος την ακούει πορεύεται με εχέγγυα σωτηρίας. Η φωνή αυτή σε ορισμένους ανθρώπους τους απευθύνει προσκλητήριο στράτευσης στην υπόθεση του Γολγοθά και έτσι κάποιοι αποφασίζουν και γίνονται ιερείς, μία φωνή, η οποία τους ελέγχει για την πορεία της ζωής τους και την ποιότητα της διακονίας τους.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου αρκετοί αδελφοί κληρικοί, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου Πυργετού π. Ειρηναίος Βαϊόπουλος, ο οποίος είναι και ο Πνευματικός του νέου Διακόνου.

Παρέστη πλήθος κόσμου, τόσο από τον Αμπελώνα όσο και από τον γειτονικό Βρυότοπο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκκουρα αλλά και τον τ. Δήμαρχο Αμπελώνος κ. Αθανάσιο Χρυσοβέργη και νυν υπεύθυνο του Γραφείου Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Μητροπόλεώς μας.