Νέος διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ ο Αρχιμ.Μελέτιος Κουράκλης

Spread the love

Νέος διευθυντής του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων – γνωστό μέχρι πρότινος ως διεύθυνση θρησκευτικού – του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης.Στην επιλογή του εν λόγω κληρικού για τη θέση διευθυντή του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων επέμεινε ο υφ. Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανής ο οποίος τον είχε γνωρίσει και είχε συνεργαστεί μαζί του όσο ήταν Αρχηγός ΓΕΣ. Η πλειοψηφία ωστόσο των συναδέλφων του δεν τον ήθελε.

Ο π. Μελέτιος Κουράκλης, μέχρι τώρα διευθυντής του αντίστοιχου σώματος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει ασχοληθεί επισταμένως με τη σχέση και την παρουσία της Εκκλησίας στις Ένοπλες Δυνάμεις κάνοντας μάλιστα αρκετές σχετικές δημοσιεύσεις.Ειναι και ηγούμενος σε Μονή της Αρχιεπισκοπής, θέση απο την οποία μάλλον θα αποχωρήσει διότι υπάρχει κανονικό και νομικό κώλυμα.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι ο Αρχιμ.  Μελέτιος Κουράκλης  πολύ σύντομα θα εκλεγεί Επίσκοπος αναβιώνοντας τον παλαιό θεσμό του Επισκόπου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή