Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στην Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Αδελφοσύνης

Spread the love

Στον πρώτο επίσημο εορτασμό στον ΟΗΕ της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινης Αδελφοσύνης (International Day of Human Fraternity ) που οργανώθηκε από τη Συμμαχία Πολιτισμών του ΟΗΕ (UNAOC), σε συνεργασία με τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και με την Ανώτατη Επιτροπή Ανθρώπινης Αδελφοσύνης, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως ομιλητής εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού KAICIID. Ο τίτλος της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν “A Pathway to the Future” (Πορεία προς το μέλλον).

Η συγκεκριμένη επέτειος εορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαθρησκειακής Αρμονίας, παρέχοντας την ευκαιρία να επισημανθούν οι αρχές και οι αξίες που περιλαμβάνονται στο «Έγγραφο για την ανθρώπινη αδελφοσύνη, για την παγκόσμια ειρήνη και συμβίωση». Οι συμμετέχοντες μέσα από τις ομιλίες τους και τα σχόλιά τους, ανέλυσαν την μεθοδολογία για την εφαρμογή αυτών των αξιών στις μελλοντικές σχέσεις των διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, για έναν καλύτερο κόσμο του αύριο.

Στη διαδικτυακή συνάντηση παρουσιάστηκαν μηνύματα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, του Πάπα Φραγκίσκου και του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ-Άζχαρ κ. El-Tayeb.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση ΕΔΩ.