Ο Σεβ. Φθιώτιδος Συμεών κοντά στους Νεοσυλλέκτους οπλίτες του ΚΕΥΠ

Spread the love

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Διοικητού του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου Ταξιάρχου Αρίστου Περρή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο, μετέβη στο Στρατόπεδο ΚΕΥΠ, όπου στον Ιερό Ναό του Στρατοπέδου, ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Μαρίνης, ετέλεσε τον αγιασμό επί τη εισόδω των 500 και πλέον Νεοσυλλέκτων οπλιτών της νέας σειράς 2020 Ά ΕΣΣΟ.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, άπαντες εισήλθαν στο Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ), όπου ο Διοικητής ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική και ευλογημένη παρουσία του στο στρατόπεδο και με λόγια αγάπης τον παρουσίασε στους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, στα Στελέχη και του Νέους οπλίτες και τον παρεκάλεσε να απευθύνει πατρικό και διδακτικό λόγο προς όλους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Περρή για την πρόσκληση και στη συνέχεια με απλό λόγο ανέπτυξε μέσα από τις Πράξεις των Αποστόλων το θέμα: «μετάβαση από την ιδιωτεία στην κοινωνία».

««Αγαπητά μου παιδιά η πρόσκληση της Πατρίδος μας, σας καλεί σε μία νέα ζωή. Μια ζωή κοινωνίας, συναδελφικότητος, ενότητος και αγάπης. Αφήνουμε έξω κάθε τι το δικό μας και εισερχόμαστε σε ένα κοινό τρόπο ζωής, με ίδιες προϋποθέσεις. Ξεκινάμε όλοι χωρίς διακρίσεις από μία κοινή αφετηρία. Η ζωή στο στρατό μπορεί να μπολιαστεί στη ζωή μας μέσα στην Εκκλησία, διότι η Εκκλησία μας καλεί σε ζωή κοινωνίας και επικοινωνίας μεταξύ του Θεού και των συνανθρώπων μας.

Η στρατιωτική ζωή αποβλέπει, στο να γυμνάσει το σώμα και το πνεύμα μας και να ενεργοποιήσει το φιλότιμό μας, ενδυναμώνοντας μεταξύ των άλλων την φιλοπατρία μας, την αγάπη μας δηλαδή για την Πατρίδα μας. Έτσι και η Εκκλησία, μας καλεί στο να ταυτιστούμε και να αγαπήσουμε τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας, για να αποκτήσει πραγματικό νόημα η ζωή μας και η ύπαρξή μας.

Και η Πατρίδα μας και η Εκκλησία μας παιδιά μου, δεν μιλά με λόγια, μιλά με γεγονότα, γεγονότα προσφοράς και αγάπης.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μιλά και δίνει λύσεις, καίτοι έχουν περάσει τόσοι αιώνες, στα ερωτήματα και στα αδιέξοδα της εποχής της μετανεοτερικότητος.

Επισημαίνει ο μεγάλος αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας:

«Αυτό που συνέβη τότε με τον ερχομό του Χριστού στον κόσμο, ήταν μία μετάβαση της ανθρωπότητος από την ιδιωτεία στην κοινωνία».

Αυτό είναι και το ήθος που καλλιεργεί ο στρατός μας, καθώς, η δύναμή του δεν στηρίζεται στο μέγεθος και στην ποσότητα, αλλά στην ενότητα και στην ομοψυχία.

Σήμερα, με τούτα τα πτωχά λόγια, δεν απευθύνομαι τόσο σε έξυπνα μυαλά, όσο σε έξυπνες καρδιές. Σε καρδιές που είναι έτοιμες να χτυπήσουν δυνατά, να ονειρευτούν και να αγωνιστούν. Στόχος της ζωής σας παιδιά μου να είναι η αγάπη. Μέσα από την αγάπη και την ενότητα, μπορούμε να επιτύχουμε τα πάντα στη ζωή μας και να ομορφύνουμε τελικά την ζωή μας. Το έχει ανάγκη αυτό η κοινωνία μας, το έχουμε ανάγκη όλοι μας.

Εχθρός της Ελλάδος είναι ο κακός μας εαυτός, ο εγωισμός, ο οποίος σπέρνει διχόνοια και διχασμό στην μεταξύ μας ενότητα και σχέση.

Σας εύχομαι λοιπόν ολόψυχα, καλή θητεία, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα βρίσκεται στο πλευρό σας και να θυμάστε πάντοτε, ότι κι αν κάνετε στην ζωή σας, σε όποιο στάδιο κι’ αν βρίσκεστε, να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό. Σας ευχαριστώ!».

Ο Ποιμενάρχης μας για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους τους νέους οπλίτες, κατά την διάρκεια της οποίας τους ευχήθηκε σε προσωπικό επίπεδο καλή θητεία και τους έδωσε την πατρική του ευχή.